Cheeseballs och rödvin...


Japp, det sitter jag och smaskar på nu. Cheeseballs och rödvin. Klockan halv tre på eftermiddagen. Det är gott som FAN!
Idag och ikväll kommer att gå i svullandets tecken, allt onyttigt som finns i mitt kök ska ätas upp, i hopp om ett sundare 2008, haha, guuud så patetiskt. Jag vet ju själv hur det kommer att gå: första veckorna kommer att vara jättebra, jag kommer att hålla mig till en "svull-dag" i veckan-högst - och sen kommer det att vara som tidigare igen, alltså chips till middag när jag är ensam hemma och inte orkar laga nån mat. Blablabla. Man ska inte ha några fjantiga nyårslöften, vad är det för vits med det?

Aja...ikväll blir även en kväll i mysandets tecken, bara jag och min kärek, mat och alkohol. Inget avancerat. Vi spelar med örat ( "play it by ear" ) och tar kvällen som den kommer.

Hoppas att alla har en trevlig kväll, oavsett om ni är hemma med familj, festar med vänner eller om ni är på jobbet. Gör det bästa av årets sista dag!!

Gott slut och gott nytt år!! :-)

Fröken Rastlös är hemma igen!

Efter ett par dagar i fjällen med Tindra och Niclas är jag nu hemma. Vi skulle egentligen stanna till imorgon söndag, men eftersom jag är en rastlös själ så var Niclas världsbäst och vi körde hem ikväll i riktigt dåligt väder. Vi har bara slappat och tittat på film, visst, vi har varit ute och busat lite också, bildbevis kommer här nedan!

Imorgon ska vi bege oss ut på stan och checka in rean, staaackars Niclas, hehe, MEN han tyckte att det var en bra idé, och börjar han gnälla så ska jag påminna honom om det, haha! Han är iofs inte den gnällande typen, det är mer min grej...
image95
image96
image97
image98

Yes, många bilder på Tindra blir det, men av oss tre så är hon ju faktiskt sötast... :-)

I like pretty things...

image88
Här är det fina halsbandet jag fick av Niclas, jag älskar det verkligen!
Undra om man ska köpa dessa söta örhängen till? :-)

image89
Jaaa, det ska jag nog! :-)







Helt insane!!


Jag lyckades komma i väldigt bra form igår, trots sömnbristen - tack Anna och Jessica för energin!!!!! En kort summering:
Förfest hos mig, med drinkar och chips och fyllespel (vi spelade Asshole, ett amerikanskt college-kortspel typ). Eftersom juldagen är känd för sina enorma köer så bestämde vi oss för att gå in till stan redan vid kvart i tio, och helt otroligt så höll vi den planen! Man brukar ju alltid komma iväg mycket senare, men igår var vi duktiga! Och snacka om våran förvåning när vi ser att det är 0 - alltså NOLL - personer i kö vid Oscar!! Helt insane ju! Och när vi kom in till baren så fick vi beställa på en gång!! Helt insane ju!! Vi hade jättekul hela kvällen och dansade hur mycket som helst, och när klockan var strax innan två så tänkte vi att man ska ju typ gå hem innan man börjar bli trött och irriterad (läs nykter), så då gick vi! Jackorna fick vi ut på under tre minuter och Anna vinkade in en taxi utan några som helst besvär. Helt insane ju!!
Så summa sumarum: en helt insane bra kväll!!!!!

Idag, hmm.....inte lika insane. Jag är trött och slö, men det gör inget, det får jag vara idag och jag är ledig ända fram till nästa onsdag!!!!!!!! Så jäääkla skönt!
Imorgon åker jag, Niclas och Tindra till fjällen över helgen, äntligen får vi rå om varandra! :-)

NU--> promis med Tindra.
RESTEN AV KVÄLLEN--> Soft.

Gäsp...



Hur...ska....jag...orka...?

Juldagskul!


Oj oj oj vad jag är trött. Jag känner mig lite grinig och det känns som att jag har ungefär en liter grus i ögonen. Det tar emot att sitta på jobbet och vara trevlig och le nu kan jag säga. Jag somnade strax efter fem i morse, jag jobbade ju natt igår på julafton, och idag har jag gjort en deal, vilket innebär att jag jobbar några timmar nu på dagen och så får jag vara ledig ikväll då jag egentligen skulle jobba (mina argument som jag skrev om i förra veckan "godkändes"). Just i skrivande stund har jag lite svårt att se hur jag ska orka piffa till mig och bli pigg ikväll, men det ger säker med sig, jag vet ju vad som väntar... :-) Mer om det alldeles strax. Först tänkte jag summera årets julafton:
Eftersom jag hade jobbat natt den 23:e så kändes det lite tungt att kliva upp och åka iväg till pappa vid 12 (fullmånen gjorde att jag sov endast 4 timmar, så jag var ju inte Piggelin direkt). Så, ut till pappa och hans tant i Bergeforsen, sitta där och äta hennes köpta köttbullar och tråkiga sill, och bara prata om hundarna och mitt jobb. Vi har verkligen inget annat att prata om, det känns helt annorlunda när det bara är pappa och jag, mer avslappnat på nåt sätt. När det är vi tre - och deras extremt jobbiga hundar - är det alltid irritation i luften. Det är lite tråkigt. Hos pappa fick jag ingen julklapp eftersom han hade bett mamma att köpa nåt åt mig för hans pengar, så den julklappen fick jag senare hos mamma.

Efter besöket hos pappa ilade jag och Tindra hem till mamma och Uffe på Sidsjön. Jag älskar att fira jul hos mamma, jag önskar att jag alltid kunde vara bara hos mamma på jul. När jag tänker på julafton så tänker jag alltid på en röd julduk som det alltid spills lite julmust och stearin på, hennes köttbullar gjorda på älgkött och massor med vitlök och kärlek, underbara ägg med majo/räkor och svart rom/röd lök, skinkmackor på hennes hembakta limpa...rödbestsallad...aaaah..... Elina (brorsdotter 11 år) har alltid ett berg med julklappar och vi andra har liksom max 3-4 julklappar, men det är ju så det ska vara, barnen ska ju få mest paket!
Så, efter julbord nummer 2 var jag då alltså tvungen att åka till jobbet och jobba 18:15-03:30, och nu sitter jag här igen. Imorgon ska jag sova. Och vara bakis - garanterat.

Ikväll ska jag då alltså göra följade: enligt traditionen så festar jag och Anna B alltid på Juldagen. Alltid bara hon och jag, och vi blir alltid as-kalas! Att vi överhuvudtaget ens kom in på krogen ifjol är ett mysterium. I år ska även Jessica festa med oss, det blir perfekt! Mina 2 favvo-tjejer (hade Anna K bara kunde vara med så skulle det vara ultimat!!)!!
Fast helt seriöst, jag är så sjuukt trött nu, fattar inte hur jag ska kunna ladda om, jag måste nog ta en power-nap när jag kommer hem, men jag är ju så värdelös på att sova när jag har en tid att passa. Anna och Jessica kommer hem till mig vid 18, och jag måste hinna handla chips och virke, äta, duscha, fixa hår, smink och naglar. Stress stress. En sak är i alla fall klart, och det är kvällen outfit. Det blir en guldfärgad lång tröja/klänning, svarta tights och stövlar. Det känns som ett bra val, just nu i alla fall.

Shit vilket långt inlägg detta blev, jag ska avsluta nu men först ska jag lista mina julklappar :-)
Från Niclas:
- presentkort på HM
- jättefint halsband från Pilgrim

Från mamma:
- elvisp från OBH Nordica
- presentkort på Sax&Kam (min frisör)

Från pappa:
- rosa mixer från OBE Nordica

Från Elina
- strumpor :-)

Från syster:
- presentkort på Cervera
- fina foton på Alice (systerdotter)

Från svärföräldrarna:
- värmande vetepåse (perfekt för ömmande axlar och lill-magen)

Jag är jättenöjd med julen so far, ikväll ska jag byta julklappar med Anna och Jessica också (Anna ska få ett "party-recovery-kit", vilket kan behövas imorgon! Jessicas julisar kan jag inte avslöja utifall att hon skulle läsa, men i år gjorde vi så att vi skulle köpa för 100 kr och det ska börja på bokstaven "L". Jag är nöjd med mina inköp! :-)

NU får det räcka för idag, skriver mer imorgon - om jag orkar!! :-)
God fortsättning på julen!


Min värsta och min bästa jul.

Förra året var ingen lyckad jul. Efter mycket ångest och vel fram och tillbaka så gjorde jag slut med min dåvarande pojkvän (kändes ju väldigt taskigt att göra slut dagarna innan jul), och mitt i min egna misär så kommer min mamma med väldigt tråkiga och jobbiga nyheter om hon och hennes sambo. Jag tror aldrig jag varit så arg och lessen för min mammas skull nån gång, jag peppade henne och sa "du kommer klara detta, kasta ut karln"!!  Detta gjorde att vi inte kunde fira jul enligt tradition, så jag "tog mamma under mina vingar" och sa att vi firar jul hemma hos mig istället, hon, jag, brorsan och hans dotter. Det var jättemysigt, men vi satt nog alla med tårar i ögonen vid mer än ett tillfälle och klumpen i halsen var konstant. Det var det bästa vi kunde göra av situationen, och det blev ju ganska bra ändå till slut, det var nog dagarna innan som var dom värsta egentligen nu när jag tänker efter. Det finns en till jul som också var jättejobbig, och den är pappa-relaterad. För att göra en lång historia kort: jag hade dubbelcheckat att jag skulle komma till han och Ulla, säkert 3-4 ggr, och när jag åker hem till dom så är dom inte hemma. Jag sitter i min bil utanför deras ut i 1 1/2 timme och går från vara irriterad till orolig till förbannad. Irriterad för att jag dubbelkollat senast kvällen innan, orolig för att ingen av dom svarar i sin mobil, och förbannad när dom till slut kommer hem och pappa säger: "är du här redan, va kuul"!! Jag ville nita honom.
"JA, JAG ÄR HÄR REDAN, OCH HAR BARA SUTTIT HÄR I 1 1/2 TIMME!!!". Inte så kul.

Min bästa jul - än så länge - var julen 2000. Jag bodde i New York, och den 23/12 säger min chef åt mig att springa upp och hämta ett fax som kommit. Jag suckade lite och tänkte "fan va lat hon är, kan hon inte gå upp EN våning och hämta det där jäkla faxet själv??". Jag hämtar det faxade dokumentet och ser att det står Haugen-gruppen längst upp på sidan (vilket är företaget som min syster jobbar på), och det stod en ingående beskrivning på papperet typ "Guest X will be arriving at JFK on the 23rd of December, and guest X needs to be picked up at 7 p.m" och så vidare. Jag fattade ingenting först, men sen insåg jag ju att X var min syrra Madde, och blev helt överlycklig!!! Hon och Monica, min chef, hade planerat detta in i minsta detalj, och på kvällen åkte vi alltså till flygplatsen och hämtade henne! Hon hade smugglad med sig en färdigkokt skinka som vi griljerade med Johnnys senap och ströbröd, och så hade hon bakat en limpa från ett recept från min mamma! Vi fixade skinkan då på kvällen och drack glögg och berättade om svenska jultraditioner! Hur mysigt som helst!
Dagen efter, på julafton, så åkte vi in till stan och gick till Svenska kyrkan på Manhattan och tittade på Kalle Anka kl tre! På en liten tv i det lilla kapellet mitt i New York satt vi alltså och tittade på det mest svenska som finns! Dagen efter firade vi amerikansk jul och det var också jättemysigt. Jag saknar det jättemycket!

Vi får se hur den här julen blir, än så länge känns det som att det blir en underbar jul - trots att jag måste infinna mig på jobbet kl 18:15...

Så, nu önskar jag alla god natt och GOD JUL!!!!

Fääärdig!!


Yes! Äntligen!!! Det enda som behövs i julklappsväg nu är inslagspapper! Allt annat är klaaaaaart!!
Nu är jag på jobbet fram till midnatt då min älskade kommer och hämtar mig, och morgondagen kommer bestå av städ-tvätt-Bolaget-Birsta-matshopping-HYSTERI!!! Men det ska bli kul på nåt sätt, för efter imorgon kan jag bara slappa, festa, äta och även jobba lite där emellan. Det känns helt ok.

NU är rasten sluuut!!


Nån som vill dela med sig av sitt bästa/sämsta julminne??

Tindra-mys

Jag saknar min snutt ikväll, hon är hos "mormor" eftersom jag har jobbat. Här kommer en liten mysbild.... :-)

image85
Mommy loves you...

Hmm..


Idag är det onsdag och på måndag är det som bekant julafton.
Hur kommer det sig att INGEN har frågat mig vad jag önskar mig i julklapp?!



image84




Rättelse!



Puff - mitt lilla Puffhjärta Jessica - du är min bästa vän och utan dig skulle jag vara en plutt ibland.
Love you!!


Svacka.


Japp, nu är det en svacka igen. Återigen ställer jag mig själv frågan:
varför kan jag inte bara vara nöjd och gilla läget?

Jag borde för länge sedan ha förstått att jag inte kommer at leva mitt liv i ett rosa, bekymmersfri, jordgubbsdoftande skimmer. Detta kanske låter lite dramatiskt, typ att det har hänt nåt, men detta kommer till mig med jämna mellanrum. Jag är van nu. Vad är det då, jo det är samma visa varje gång, och HÄR kommer några exempel av dom tankar som rör sig i mitt huvud:
* jag är less på mitt jobb!
* va tjock jag känner mig!
* varför händer det inget roligt i mitt liv?
* jag vill ha förändring!
* jag känner mig rastlös och uttråkad!
* hur fan ser jag ut egentigen??
* vad - förutom Niclas och Tindra - är bra i mitt liv? 

Ja, ungefär nåt sånt. Det är inge roligt med detta mörker, jag vill ha ljus och lycka - JÄMT!



All I want for Christmas #2

Jag älskar den här låten, en bra modern julsång!
Mariah Carey anno 1994.


Julbak!


Jag har alltid haft lite noja och ångest över att baka sånt som måste jäsa, alltså bullar och sånt. Jag tycker det verkar jobbigt att knåda deg och eftersom jag inte har en tillräckligt bra hushållsassistent så håller jag mig borta från sånt, så alltså inga kanelbullar (köper färdiga på Shellmacken) och inga Lussebullar heller för den delen.
Däremot ska jag nu ta mig an ett recept på Saffransskorpor och se om jag kan få dom lika goda som Eva i köket på jobbet. Det är dagens första bestyr i köket.
Dagens andra kommer att bli "projekt koka chokladkola", och medan den stelnar i kylen ska jag mysa till det och titta på "På smällen" som jag hyrde nu på vägen med Tindra.
Tindra som för övrigt verkar ha saknat mig massor nu när jag har jobbat i 4 nätter. Sin filt på soffan verkar hon också ha saknat, för hon ligger där och sover så sött nu.


All I want for Christmas is...

.
....en kompis till Tindra. Titta så sött:

image81

image82

Så om nån vill göra mig till vääärldens lyckligaste (och Tindra dårå så klart) så är detta ALLT som behövs! Levereras helst med ett sidenband runt halsen, sittandes i en korg utanför min dörr.

Saknar...


...mitt Hjärta. Det är tomt och jag vill ha kärlek och värme. Det känns långt till torsdagkväll..... ♥

K*kens j*kla sk*t



Ajajajajaaaaj!
Mensvääärk!!!

Las Vegas Christmas show!

Idag hade vi den traditionella jullunchen på jobbe. Vi bjöds på delar av julbordet och delar av showen som betalande julbordsgäster får se. Det var verkligen jättebra! Glitter och glamour liksom!
Efteråt strosade jag omkring på stan med Jessica en stund och nu är jag hemma i ca45 minuter innan jag ska tillbaka på jobbet igen... Suck.

Jag känner mig inte speciellt upplagt för jobb ikväll. Jag har även lite ångest över en jobbgrej som inte känns så kul, jag vill inte att folk ska tycka att jag är gnällig (speciellt inte chefer och schemaläggaren, man vill ju vara på deras goda sida). För att göra en lång historia kort: jag hittade en tjej som kunde jobba i stället för mig på Juldagen, vi ansökte om ett byte som inte godkändes. Igår tog jag det vidare och lämnade in en massa jättebra argument till att bytet inte borde vara något problem och det skulle "tittas på" idag igen. Jag tror dock att jag kommer att få avslag igen. Jag känner det på mig, ÄVEN fast jag har ett jäkligt bra "case".
Muppmupp. Aja, om jag får ett nej så är det bara att bita ihop och hålla tyst. Ingen idé att muttra vidare (även fastjag vet att jag kommer att göra det, men kanske inte inför dom som "bestämmer").


Nu ska jag lägga mig i soffan i 30 minuter, sen åker jag. Wiiii!

Sankta Lucia, skänk mig en tia..


Sitter nu för andra dagen i rad med en köttbullemacka (min ursäkt är att jag måste äta upp rödbetssalladen innan den blir dålig, plus att jag faktiskt är hungrig), och det är så gott!

Jag har idag gjort följande: vaknat och ätit frulle, klätt på mig och varit ute och kastat boll med Tindra i -10 grader, jobbat på tvätten, gått på stan och köpt sista julisen till lilla Alice, gått hem i motvind och utan mössa, ätit en köttbullemacka. I runda svängar.

Ser fram emot Lucia-tåg på jobbet ikväll, det är alltid lika fint med Lucia-tåg. Mitt bästa Lucia-minne är från New York, då jag och Anna trängde in oss i en fullpackad kyrka mitt på Manhattan och lyssnade till det kanske finaste Luciafirande jag nånsin har varit med om. Kanske var det för att det var så svenskt och att jag var där med Anna, i en liten kyrka så långt hemifrån, jag vet inte, men det var underbart. Kvällen avslutades med en redig fylla á la Fjortis, då jag och Anna snarare skrikande än sjungande tog oss fram från bar till bar (vi skreksjung allt från "Du gamla du fria", till "Sjung om studentens lyckliga dar"). Vi slutade när en bartender sa "Girls, open-mic-night is on Thursdays". Då fattade vi hinten. En grymt bra Lucia var det i alla fall.
Tror det var -99 eller -00. Det var tider det.

Nu ska jag softa lite innan dusch och jobb. Ha en bra kväll!
Kram och Puss!

Vad håller jag på med???


Klockan är 04:15.
Jag sitter vid datorn och äter chips.
Nödvändigt?
Nej.
Gott?
Ja.
Borde jag logga ut, borsta och Listerina och lägga mig?
Ja.

Ok då.

Årets första julmust!


Kanske lite sent, men nu dricker jag min första julmust för året, tillsammans med en köttbullsmacka med rödbetssallad!! Sååå gott!
Min tripp till Birsta blev lyckad, jag provade klänningen och den var så klart jättefin på, så jag var tvungen att köpa den! Den var dessutom billigare än den jag hade sett i stan, iofs bara 50 spänn, men ändå! :-)

Nu ska jag lägga mig i soffan ett tag innan jag ska iväg till jobbet...ha en bra kväll!

Kram och puss!

Let there be light!!


Äntligen ljus!! Solen skiner så vackert för andra dagen i rad nu, och snön som kom för några dagar sedan ligger kvar! Inget blött slask, nu är det minusgrader!! Friskt och härligt!

Jag fick några härliga bonusdagar med min älskling, pga lite bil-strul som gjorde att han inte kunde ta sig upp till Västerbotten förrän i morse. Det var skönt, eftersom helgen gick så fort i och med att jag jobbade hela dagarna.
Nåt som var bra (fast som kanske inte kändes så bra just då) var att Niclas fick se en liten del av mig jag inte är så stolt över, nämligen lite humörsvängningar som så klart är "en-gång-i-månaden-relaterat". Jag är inte perfekt, långt i från, så jag är, trots viss irritation, glad att han fick vara med om det, för detlär ju inte vara sista gången det händer, haha! :-)

Jag ska snart iväg och jobba på tvätten i två timmar, och sen ska jag ta och borsta av Skrutten (bilen) och ila ut till Birsta city och prova en klänning jag har sett på Vila (VARFÖR finns inte VILA i stan????). Jag har hängt undan en annan Vila-klänning på Fanny i stan, men bara MÅSTE prova den i stan först. Jag har egentligen inte råd, men nu ska jag fan bara jobba fram till lönen kommer, så jag kommer inte att göra av med så mkt pengar ändå! Shit, jag kom nyss på att jag bara har en ledig dag från idag fram till fredag nästa vecka....Suck. Så går det när man byter pass och måste jobba igen det.
Jag jobbar natt ons-lör, ledig sön, jobbar dag på måndag och sen swing tis-tors...PLUS att jag jobbar på tvätten idag, torsdag och tis-tors nästa vecka. Jag förtjänar en klänning och den ska jag ha på mig på min lediga dag på söndag! Haha!

Nu måste jag fixa håret, jäkla katastrof till frilla jag har!! Kan det inte VÄXA UUUT???!!!!!

Freeedag!


Yes! Äntligen (jag säger "äntligen" även fast jag jobbar i helgen)!!  Det är fredag och ikväll kommer Niclas och vi ska mysa i soffan framför Idol tillsammans med en tacopaj och nachos! Och imorgon har min älskling bokat bord på 7 Kryddor, och det ser jag verkligen framemot, dom har sååå god mat!!
Nu har jag precis ätit frulle och ska ta och försöka få nån fason på frisyren strax, och sen åka med Tindra till mamma innan jag åker på jobbet!

Så, ha en bra dag och en trevlig kväll!
Kram och puss
!

En kanske ännu mörkare onsdag?


Regn och rusk.
I förmiddags när jag gick in till stan snöade det, och det var helt vitt i luften, nu är det bäcksvart och regn, regn, regn.
Så, hur myser man till det på bästa sätt? Jo, jag ska berätta hur i alla fall JAG gör:
efter en hel dag av aktivitet både för Tindra och mig (klippning, extra jobb, möte och inhandling av matvaror för mig, Tindra har varit 4 timmar på tvätten hos mamma under tiden) så ska jag nu sätta mig ner i soffan med följande:
* en filt
* varm glögg
* pepparkakor med ädelost (seriöst, hur gott som helst!!)
* tända ljus runt om i lägenheten
* hyffsat bra tv-kväll (Leilas jul kl 21 är höjdpunkten)

Så,om ni ursäktar, jag kommer nu att försvinna in i Lättglöggs-dimman och bara myyyysa resten av kvällen....

Trevlig kväll!

Mörk tisdag..


Jag känner mig låg och lite nere idag. Jag saknar Niclas. Det är lite tråkigt att gå från en underbar helg till mörk och trist vardag. Vad kan man göra åt den saken? Vi har det ändå bra, det finns ju folk som har det värre, som bara kanske kan ses en gång i månaden, och så har ju inte vi det - tack och lov. På fredag är han här igen, men jag kan ju inte riktigt låta bli att klaga, för när han är här så jobbar jag hela helgen. Jag är ledig ons-tors, sen jobb fre-sön när han är här. Muppigt värre. Kanske ska kolla upp lite kurser i Umeå? :-)

Jag har nyss busat lite med lill-fisen här hemma, kastat boll och sprungit runt i lägenheten, och snart ska jag åka till mamma med henne eftersom jag ska jobba inatt. Jag är så trött idag att jag nästan känner mig lite sjuk. Jag ÄR inte sjuk, bara sjukt trött.

image80
Här är en till som är trött (notera Hello Kitty-örngottet!!).

Ha en bra kväll!
Kram och puss...

Back to reality


Jorå, tillbaka till Sundsvall och verkligheten. Har inte tid att skriva nu, ska duscha och ladda inför nattens jobb. Helgen var underbar, det känns otroligt tungt att vara här i mörkret själv nu....
MEN på fredag ses vi igen! Innan dess kan jag bara längta och minnas!

RSS 2.0